23 Απρ 2012

Συνεργασία του Ειδικού Σχολείου με το 16ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας να ανοίξουμε το σχολείο μας στην κοινωνία της πόλης, πραγματοποιήσαμε συνεργασία του Ειδικού Σχολείου με το 16ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 οι μαθητές του Β1 τμήματος με τη δασκάλα τους Ελπίδα Βοΐκογλου επισκέφτηκαν το σχολείο μας. Αφού τους ξεναγήσαμε στο χώρο μας, όλοι μαζί συγκεντρωθήκαμε στη μεγαλύτερη αίθουσα που διαθέτουμε και στήσαμε μια μεγάλη κουζίνα. Τα παιδιά στο πνεύμα των ημερών ζύμωσαν μόνα τους και έπλασαν πασχαλινά κουλουράκια. Μέχρι να ψηθούν και να τα απολαύσουμε, είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να παίξουμε και να τραγουδήσουμε. 
Ανταποδώσαμε την επίσκεψη την Πέμπτη 5 Απριλίου έχοντας συμφωνήσει ότι, αφού φτιάξουμε κουλουράκια, θα βάψουμε και αυγά. Η φιλοξενία που μας επιφύλαξαν η διευθύντρια Μελίνα Σταμπουλή και το προσωπικό του σχολείου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Μας ξενάγησαν στις τάξεις τους, συζητήσαμε με τους μαθητές τους, παίξαμε στην αυλή παραδοσιακά παιχνίδια, βάψαμε αυγά. Αυτό όμως που κυρίως μας συγκίνησε είναι ότι οι μαθητές του 2ου τμήματος της Δευτέρας τάξης με συντονίστρια τη δασκάλα τους έγραψαν ένα θεατρικό έργο για μας. Ένα έργο που μιλάει για τη διαφορετικότητα, ένα έργο για το οποίο τα παιδιά έκαναν μόνοι τους τα κουστούμια και το έπαιξαν με πολύ ευαισθησία και αγάπη όχι μόνο για μας αλλά και για τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου τους. Έγινε φανερό από το αποτέλεσμα ότι οι μαθητές με τη δασκάλα τους αφιέρωσαν πολύ και ουσιαστικό χρόνο στην οργάνωση αυτών των δράσεων. Ευχαριστούμε!