29 Μαρ 2013

Πρόγραμμα Comenius - Ταξίδι στη Λισαβόνα

     Η συμμετοχή των μαθητών μας στο Πρόγραμμα και οι στιγμές που ζήσαμε μαζί τους στη Λισαβόνα είναι πολύ δύσκολο να περιγραφούν με λόγια. Αυτό που θέλαμε ήταν να τους δώσουμε την ευκαιρία να ζήσουν μια εμπειρία ζωής. Τελικά έγινε το αντίθετο, η εμπειρία ζωής ήταν για μας.


    Το ταξίδι στη Λισαβόνα ήταν η δεύτερη μετακίνησή μας στο πλαίσιο του Προγράμματος Comenius που πραγματοποιούμε στο σχολείο μας. Αυτό που το έκανε ξεχωριστό ήταν η συμμετοχή τριών μαθητών μας. Είχαμε πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε, ένα ιδιαίτερα κουραστικό ταξίδι κατά το οποίο χρειάστηκε να αλλάξουμε τρεις πτήσεις, τις ξαφνικές μεταβολές του καιρού, τις πολλές ώρες ορθοστασίας. Τα παιδιά μας ανταποκρίθηκαν ακούραστα σε όλα, χωρίς γκρίνια, μόνο με κέφι και πολύ μεγάλη χαρά.
    Από τις καλύτερες στιγμές του ταξιδιού, ήταν η συναναστροφή των παιδιών με τους μαθητές από τη Λιθουανία, με τους οποίους μέναμε στον ίδιο ξενώνα, αλλά και με τους μαθητές από την Πορτογαλία. Ιδιαίτερα απόλαυσαν τις ώρες παραμονής τους στο σχολείο της Λισαβόνας και με....πολλή όρεξη γεύτηκαν τα παραδοσιακά φαγητά που είχαν ετοιμάσει οι γονείς του σχολείου για μας.
    Στις αρχές Ιουνίου είνια η σειρά του δικού μας σχολείου να φιλοξενήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Τουρκία, την Πορτογαλία και τη Λιθουανία.
    Οι Λιθουανοί  μαθητές έφτιαξαν ένα όμορφο βίντεο από τις στιγμές που ζήσαμε και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.