13 Ιουν 2013

Εβδομάδα Comenius

    


     Την περασμένη βδομάδα φιλοξενήσαμε στην πόλη και το σχολείο μας εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Τουρκία και τη Λιθουανία. Ήταν μια βδομάδα πλούσια σε εμπειρίες και συναισθήματα.

     Ξεναγήσαμε τους φιλοξενούμενούς μας στους χώρους του σχολείου μας, εξηγήσαμε τον τρόπο που δουλεύουμε, οι μαθητές μας έπαιξαν με τους μαθητές των άλλων χωρών και έφτιαξαν χειροτεχνίες.
     Κάθε χώρα παρουσίασε τις δραστηριότητες που αφορούσαν στο πρόγραμμα "Show Your Talent" και ανταλλάξαμε απόψεις για τα παιδαγωγικά μας συστήματα.
     Το πρόγραμμα είχε ξεναγήσεις στην πόλη μας, συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο, επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ακόμη οι φιλοξενούμενοί μας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και στη Θάσο.
     Από την ελληνική φιλοξενία δεν έλειψε το φαγητό και το γλέντι. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μαγείρεψαν παραδοσιακά ελληνικά φαγητά και το βράδυ όλοι μαζί χορέψαμε και τραγουδήσαμε τραγούδια από τις χώρες μας.
    Την Παρασκευή στο σχολείο μας γιορτάσαμε τη λήξη της χρονικής χρονιάς. Τα δικά μας δρώμενα εμπλουτίστηκαν και με τις δραστηριότητες των εταίρων μας.
    Χαιρόμαστε που οι φιλοξενούμενοι μας έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
    Τους θεωρούμε όλους φίλους μας !