10 Απρ 2019

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρναία

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος ''Ευαισθητοποιούμαι και σώΖΩ το περιβάλλον'', που κατατέθηκε στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και πραγματοποιείται από εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας. Η διήμερη επίσκεψη υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας και  το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαμε ήταν: ''Ανακαλύπτω το δάσος του Χολομόντα μέσα από τα μονοπάτια του''. 

 Οι μαθητές την πρώτη μέρα γνώρισαν την αρχιτεκτονική του χωριού, ενημερώθηκαν για την ιστορία του τόπου, πληροφορήθηκαν για τα επαγγέλματα του χθες και του σήμερα μέσα από το λαογραφικό μουσείο και ξεναγήθηκαν στην Μητρόπολη. Η μέρα έκλεισε με παιχνίδι σε παιδότοπο της περιοχής. Τα παιδιά έπαιξαν, έφαγαν, έκαναν πάρτι έκπληξη σε μία συμμαθήτριά τους και διασκέδασαν με την ψυχή τους!! Τη δεύτερη μέρα του προγράμματος, η κυρία Ευαγγελία, υπεύθυνη του ΚΠΕ Αρναίας, βοήθησε τους μαθητές μας να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν τις ομορφιές του δάσους μέσα από μία μαγική διαδρομή γεμάτη εκπλήξεις.
Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του ΚΠΕ Αρναίας για τη φιλοξενία !!Ξενάγηση στα σοκάκια του χωριούΕπίσκεψη στη Μητρόπολη

    Διασκέδαση και πάρτι γενεθλίων

         Οι μαθητές απολαμβάνουν το φαγητό στην εστία του ΚΠΕ


      Οι μαθητές ανακαλύπτουν τα μυστικά
 και τις ομορφιές του δάσους